Colour your life & home happy with Kitsch Kitchen!

Dankjewel voor je interesse voor ons merk. We vertellen je graag meer.


Wie/wat is Kitsch Kitchen?

Kort gezegd:

Kitsch Kitchen is een merk, een (online) winkel en een groothandel, die de Kitsch Kitchen producten aan winkels over de hele wereld levert.

Kitsch Kitchen staat voor kleur, authenticiteit, positiviteit en durf. Onze producten zijn stuk voor stuk eyecatchers met een nostalgisch tintje. Liever dan trends, volgen wij ons eigen pad en vaak lopen wij daarmee op de trends vooruit.

Kitsch Kitchen wordt al zo’n twintig jaar geleid door Ingelies Straatemeier, een van de twee grondleggers van het merk en het creatieve brein achter de collectie.


Hoe het ontstond

Kitsch Kitchen is in 1994 opgericht. Vanuit een kraam op de Amsterdamse Noordermarkt verkochten Ingelies en haar compagnon de huis- en keukenartikelen waar zij tijdens hun reizen door Mexico en Midden-Amerika verliefd op waren geworden. De kleurrijke waar sloeg enorm aan in een tijd waarin zwart, wit en grijs de boventoon voerden in de Nederlandse huishoudens. Vooral het gebloemde Mexicaanse tafelzeil vond gretig aftrek.

Op het moment dat Kitsch Kitchen van dit tafelzeil tassen ging laten maken, was het merk geboren. Niet lang daarna werd de eerste winkel in de Eerste Bloemdwarsstraat geopend en, in reactie op de toenemende vraag van andere winkeliers, een groothandel opgericht.

De evolutie van het merk

Lange tijd stond Kitsch Kitchen bekend om het tafelzeil en alle producten die daarvan in eigen naai-ateliers in Mexico werden gemaakt. Nog altijd is Mexicaans tafelzeil een geliefd onderdeel van de Kitsch Kitchen collectie. De nadruk ligt inmiddels echter op andere materialen én op het ontwerpen en ontwikkelen van een eigen exclusieve collectie.

Anno 2019 kenmerkt de Kitsch Kitchen collectie zich door ontwerpen die in samenwerking met internationale ontwerpers als Ingela P. Arrhenius, Helen Dardik, Fiona Hewitt en Paris Essex tot stand zijn gekomen. De collectie keramiek met de kenmerkende face vases en planters is wereldwijd geliefd. En ook voor de kussencollectie, de bamboe deurgordijnen, deurmatten etc. weten liefhebbers van anders-dan-anders design Kitsch Kitchen te vinden.


GROOTHANDEL

De Kitsch Kitchen groothandel levert aan (online) winkels over de hele wereld.

De verkoop van onze collectie vindt plaats op beurzen als showUP in Vijfhuizen (NL) en Maison & Objet in Parijs en onze B2B webshop (b2b.kitschkitchen.nl).


WEBSHOP

Naast een webshop voor de groothandel hebben wij ook een webshop voor de consument.


POP-UP SHOP

Voor onszelf en onze fans is het nog altijd wennen dat de ‘Supermercado’ op de Rozengracht niet meer bestaat. Aankondigingen van pop-up shops en sample sales worden dan ook telkens met gejuich ontvangen.

Sinds vrijdag 4 oktober is onze pop-up shop aan de Haarlemmerdijk 48 in Amsterdam geopend. Tot 31 december is dit the place to be voor inspiratie en kleurrijke (kerst-)cadeaus. 

Openingstijden Pop-up shop Haarlemmerdijk 48 Amsterdam

Maandag          10.00-18.30 uur

Dinsdag            Gesloten

Woensdag        10.00-18.30 uur

Donderdag        10.00-18.30 uur

Vrijdag              10.00-18.30 uur

Zaterdag           10.00-18.30 uur

Zondag             12.00-17.00 uur